Билд: Български сводници управляват престъпните потоци на централна берлинска улица

Билд: Български сводници управляват престъпните потоци на централна берлинска улица
БГНЕС
A A+ A++ A

Принудителната проституция, изнудване, трафик на хора, наркотици – това е част от всекидневието на берлинската улица „Курфюрстен щрасе”, която все повече се превръща в правен вакуум, контролиран от български и румънски сводници.

В богато илюстриран материал, посветен на живота на столичани, обитаващи „Курфюрстен щрасе”, в. „Билд” посочва, че все повече проститутки са от България и Унгария.

Целият квартал вече е проблемен, макар официално по-голямата част от улицата да се смята за безопасна. Полицията пък изглежда твърде далеч от проблемите, а и полицейското присъствие е намалено, пише „Билд”.

Изданието е анкетирало местни наематели, собственици на заведения, търговци какво мислят за политиката по отношение на живота в града. Отговорът на хората е „Нищо!”.

От края на месец май полицията не третира района около „Курфюрстен щрасе” като високорисков.

Собственичка на ресторант обаче се оплаква, че не става по-добре, а по-лошо – всяка сутрин околността е осеяна с използвани презервативи и еднократни кърпички. Жената казва, че повече не маже да издържа, но очевидно никой не се чувства отговорен за ставащото.

Както отбелязва в. „Билд”, политиката се разминава със статистиката. Тя включва и това майка да продаде две от децата си като сексуални обекти. Млада майка, която живее на „Курфюрстен щрасе”, свидетелства, че се тревожи за детето си и казва, че проститутки правят секс току пред входната й врата.

Работещ във фризьорски салон млад мъж негодува от влошаването на положението и изтъква, че проститутките стават все по-млади. Местните жители са единодушни, че реалността налага полицията да третира случващото се в района такова, каквото е, а не изкуствено да обявява „Курфюрстен щрасе” за безопасно и спокойно място.



#Берлин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници