Кметовете на Ардинско готови за протест

Кметовете на Ардинско готови за протест
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Осем кмета на населени места в община Ардино заплашват с протести и блокиране движението, ако не бъдат предприети спешни мерки за реконструкция  и рехабилитацията на Републикански път Кобиляне-Сполука. 

В нарочно писмо до министъра на регионалното развитие  Лиляна Павлова и шефът на АПИ Лазар Лазаров те подчертават важността на пътната отсечка, която обслужва 14 села в Ардинско с 5000 жители, живеещи в тях. 

"Този път е единствената връзка на населението от района с областния град Кърджали и другите населени места в региона", се казва в протестното писмо на кметовете. 

Общинското ръководство на Ардино също застава зад искането на кметовете. То е справедливо, а проблемът с пътя съществува от няколко години, каза кметът на Ардино Ресми Мурад. 

А кметовете на населени писма припомнят, че още през 2015 г. са правили постъпки за реконструкция на пътя, но досега не са получили никакъв компетентен отговор от компетентните институции. Такъв те очакват да получат до 30 юни, за това дали ще бъдат предприети действия по реконструкцията и рехабилитацията на Републикански път  Кобиляне-Сполука.

"В случай, че не получим отговор и не стартират строително-ремонтните работи, Ви уведомяваме, че ще бъдат предприети протестни действия, включително и затварянето на пътя, в съответствие със законовата уредба", се казва още в протестното писмо на кметовете на 8 села в община Ардино.

#Ардино #кмет #протест #път #ремонт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници