„Под прикритие“ на Празника на българското кино в Рим

„Под прикритие“ на Празника на българското кино в Рим
Два епизода от втория сезон на сериала „Под прикритие“ ще бъдат прожектирани по време на Празника на българското кино в Рим. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Два епизода от българския сериал „Под прикритие“ ще бъдат прожектирани по време на Празника на българското кино в Рим, съобщиха от пресцентъра на БНТ.

В сряда вечер официално ще бъде открит Празникът на българското кино в Рим, който за пета поредна година се организира от Българския културен институт в италианската столица, българо-италианската асоциация „Феникс“ и с подкрепата на БНТ, Министерството на културата на България, Община Рим и Асоциацията на италианските киноразпространители.

Мероприятията, свързани с празника, ще продължат от 9 до 11 май и ще се провеждат във Вила „Боргезе“.

Тази година в програмата отново попадат най-успешните български заглавия от последните две години и ексклузивна прожекция на два епизода – 9 и 12 от сезон 2 на сериала на БНТ „Под прикритие“. Те ще бъдат представени на 10 май.

За доброто начало на празника организаторите ще разчитат на режисьора Константин Божанов и дебютния му игрален филм „Аве“, отличен с четири награди на 16-ото издание на „София филм фест“ (СФФ) тази година, включително за най-добър филм и най-добър режисьор, и който от няколко седмици върви с успех във френските киносалони.

Ще последват прожекции на „Лора от сутрин до вечер“ на Димитър Коцев – Шошо, „Подслон“ на Драгомир Шолев и „Кецове“ на Валери Йорданов и Иван Владимиров, предизвикал подкрепата на внучката на Чарли Чаплин Джералдин под формата на обути бели кецове на закриването на Московския филмов фестивал през 2011 г.

Целта на събитието е да осъществи диалог между българската киноиндустрия и италианската.

В тази връзка в рамките на празничните дни е организирана среща на високо ниво с президента на EUROIMAGES за Италия Клаудио Сорентино, генералния директор на италианската агенция на авторите и издателите Гаетано Бландини, директора на дирекция „Кино“ към Министерството на културата на Италия Никола Борели, президента на Асоциацията на киноразпространителите –област Лацио, Валтер Казини и българските кинотворци.

#Лацио #Чарли Чаплин #Иван Владимиров #Валери Йорданов #Подслон #България #Министерство на културата #БНТ #Кецове #Италия #Рим #София филм фест #Под прикритие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници