Да се ликвидират всички офшорки, призова еквадорският президент

Да се ликвидират всички офшорки, призова еквадорският президент
Рафаел Кореа / БГНЕС
A A+ A++ A

Еквадорският президент Рафаел Кореа предложи на международната общност напълно да ликвидира всякакви офшорни схеми, които позволяват да се укриват големи капитали.

"Ако у човечеството има благоприличие, ако в капиталистическата глобализация има някаква етика, трябва да се приеме международен закон, забраняващ данъчните убежища", заявява Коера пред венецуелския портала El Universal. Според еквадорския президент, компании, които използват офшорни услуги, го правят, защото искат действията им да останат скрити.

Изявленията на Кореа са предизвикани от публикуването на т.нар. Панамски документи. Международният консорциум на разследващите журналисти обяви на 9 май база данни с офшорни компании на сайта offshoreleaks.icij.org и даде възможност да се узнаят потенциални собственици на офшорни компании по име или по държави. В списъка фигурират 209 страни. Кореа също така заяви, че не се страхува от евентуални разкрития за представители на неговата администрация, които биха могли да участват в такива непрозрачни схеми.

#Рафаел Кореа #офшорни схеми #Панамски документи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници