Бременната жена в кома след два инсулта още чака помощ

Бременната жена в кома след два инсулта още чака помощ
На 9 април младата жена получила първия си инсулт, заради който е била настанена в терапевтичното отделение на болницата „Св. Марина“. Снимка: tvvarna.com
A A+ A++ A

Продължава борбата за живота на 27-годишната Станислава Христова, бременна и в кома след два инсулта, която се лекува в Университетската болница „Света Марина“ във Варна.

В болницата се е състоял разширен консилиум от водещи невролози, неврохирурзи, интервенционални рентгенолози, реаниматори, акушер-гинеколози и ръководството на болницата за оценка на състоянието й, предаде БНР.

На 9 април младата жена получила първия си инсулт, заради който е била настанена в терапевтичното отделение на болницата „Св. Марина“.

По думите на бащата на Станислава Красимир Димитров варненските лекари са направили всичко по силите си, дори изпратили писмо до Министерството на здравеопазването с искане да бъде командирован италиански професор, който да извърши сложна интервенция на стойност около 30 000 лв.

Докато очаквали да дойде отговор обаче, втори инсулт покосил Станислава на 29 април и оттогава тя е в кома.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, в качеството си на едноличен собственик на капитала на УМБАЛ „Св. Марина“ ЕАД - Варна, където е настанена пациентката Станислава Христова, е разрешила да бъдат извършени всички необходими разходи за лечението на жената до нормативното решаване на проблема.

Очаква се отговор на изпратените повторно запитвания до водещите европейски клиники за участие на техни специалисти за решаване на казуса.

#здравна каса #Красимир Иванов #здравен министър #министър на здравеопазването #Десислава Атанасова #инсулт #бременна #„Св. Марина“ #Станислава Христова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници