Германското Външно министерство обърка датата за края на Втората световна война

Германското Външно министерство обърка датата за края на Втората световна война
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

На официалната страница на германското външно министерство в Туитър се появи съобщение, посветено на края на Втората световна война, съобщи Лента.ру.

Но медията коментира, че в Берлин са объркали датата. „Преди седемдесет и една години на този ден свърши Втората световна война. Европа лежеше в руини. След като нашата страна донесе толкова много страдания и войни през ХХ век, нея отново я приеха в международната общност (…) Благодарни сме за това“, се казва в съобщението, публикувано от името на министъра на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

В съобщението също така се отбелязва, че германците носят „отговорност за мира и взаимното разбиране, особено по време на криза, подобна на тази, която тече в момента“. Вероятно във ведомството са имали предвид деня на завършване на Втората световна война в Европа, коментира БГНЕС. На 8 май 1945 г. беше подписан Актът за безусловна капитулация на германските въоръжени сили.

След приключване на войната в Европа последен противник на антихитлеристката коалиция, лидери на която бяха СССР, САЩ и Великобритания, остана Япония. На тази страна война обявиха 60 държави. 

#Франк-Валтер Щайнмайер #Втора световна война #Германия #Япония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници