Задържаха двама за токсичния фосфин в „Хаджи Димитър”

Задържаха двама за токсичния фосфин в „Хаджи Димитър”
В петък, около 40 килограма от токсичното вещество фосфин бе открито в индустриалната зона на столичния кв. „Хаджи Димитър". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицията в София задържа 34-годишна жена и 38-годишен мъж за това, че са оставили токсичното вещество фосфин в столичния квартал „Хаджи Димитър".

Фирмата, чието притежание е бил химикалът, се е занимавала с почистване и обезпаразитяване на складове, където се съхранява зърно, предаде БНР.

По време на разследването на случая полицията е установила, че добричката фирма „Булагроконтрол", която е извършвала почистването на халета и бункери за съхранение на зърно в мелничен комплекс в столичния квартал „Хаджи Димитър", е допуснала груби нарушения.

Според полицията не са били спазени условията след употреба на веществото фосфин то да бъде съхранено, изнесено и унищожено, съгласно изискванията за боравене с него.

Специализирани екипи са транспортирали контейнер с токсичното вещество до хранилище, обособено за целта.

Късно в петък вечерта полицията в София е задържала управителя на добричката фирма за почистване – 34-годишната Светлана Георгиева, и нейния служител – Даниел Василев. Двамата са задържани за 72 часа.

В петък, около 40 килограма от токсичното вещество фосфин бе открито в индустриалната зона на столичния кв. „Хаджи Димитър".

Никой не е пострадал. Не е имало опасност за живеещите в близост до изхвърленото вещество, увериха от полицията.

На служителите, които са имали непосредствен контакт с него, са направени медицински прегледи.

#София #фосфин #Хаджи Димитър #София #полиция #Светлана Георгиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници