Разкриха незаконна работилница за оръжия

Разкриха незаконна работилница за оръжия
Единият от задържаните е от Добрич на 34 години. Другият е 56-годишен варненец. Снимка: Impact Press Group, Архив
A A+ A++ A

Голямо количество оръжие и боеприпаси са иззети от 4 адреса във Варна и Добричко, след като в петък бяха спипани двама мъже при сделка с боеприпаси до частната автогара в морската столица.

В петък бе задържана и една жена, която е била в единия автомобил по време на сделката, но тъй като за нея липсвали данни за съпричастност към престъплението, тя е била освободена.

На пресконференция директорът на варненската полиция комисар Димитър Димитров съобщи, че акцията по задържането е била финалът на няколкомесечна работа на сектор „Икономическа полиция", предаде Дарик радио.

Единият от задържаните е от Добрич на 34 години. Другият е 56-годишен варненец.

Варненецът продавал на добричлията боеприпаси, които са иззети. В автомобила на купувача са намерени 500 евро и 1500 лв. След задържането на двамата мъже са проверени 4 адреса – два във Варна и два в Добричко.

Единият от варненските адреси е жилище на ул. „Габрово" 34, но във вилата на родителите на варненеца в местност Перчемлията са били намерени основните веществени доказателства.

Гаражът на къщата е бил преустроен като работилница, където 56-годишният мъж преработвал газови оръжия, като сменял цевите им, за да ги пригоди в бойни.

Иззети са повече от 350 патрона различен калибър, един револвер, преправен за боен, 3 пушки, 3 пистолета, 8 пълнителя за различни видове оръжие, 2 заглушителя. Намерени са и няколко тротилови пресовки, едната от които е била обезвредена на място от специалисти от ДОТИ, тъй като е била с капсул-детонатор.

От дома на купувача в с. Божурово, Добричко, са иззети пистолет и пушка със сгъваем приклад, а на втория адрес в Добрич са намерени преправен на боен газов пистолет, пистолет Маузер, калибър 765, както и боеприпаси за тях.

И двамата задържани са осъждани за множество различни престъпления, като сред прегрешенията на добричлията е било и незаконно притежаване на оръжие, съобщи прокурор Гетова от Варненска районна прокуратура.

Двамата са с мярка за неотклонение „задържане под стража за 72 часа", като в понеделник прокуратурата ще поиска и двамата да останат в ареста за постоянно.

Иззетото оръжие ще бъде подложено на балистичен анализ, за да се установи дали е използвано при вече извършени престъпления.

#Варна #Добрич #комисар Димитър Димитров #Икономическа полиция #оръжия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници