Стачка на "Луфтханза" ще засегне полети до София утре

Стачка на "Луфтханза" ще засегне полети до София утре
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Летище София съобщи, че ще бъдат анулирани два полета от и до Франкфурт – излитащ в 6.40 ч. и кацащ в 13.15 ч. Отменят се и полетите до Мюнхен, планирани за 6.15 и 13.00 часа, както и кацащите оттам на софийското летище в 11.50 ч. и в 22.10 часа.

Служители на "Луфтханза" на летището в Бремен са в стачка днес, а за 27 април е планирано спиране на работата на летищата във Франкфурт, Мюнхен, Дюселдорф, Кьолн, Дортмунд и частично в Хановер. От авиокомпанията уточниха, че ще стачкува наземният персонал и са възможни закъснения или анулации на полети.

Масова едноседмична стачка на персонала на "Луфтханза" миналата година доведе до сериозни нарушения на работата на летищата в цяла Германия. Тя струваше на авиокомпанията около 140 млн. евро, без да се смятат отделните по-малки серии от стачки на пилотите през цялата година.

Сега германският профсъюз на авиослужителите настоява за увеличение на заплатите на персонала с около 6%, като на 28 април се очаква пореден кръг на преговори с правителството. Сега синдикатът отказа предложението за ръст на заплатите с 3 на сто за период от 2 години, пише "Дойче веле".



#Луфтханза #полети #летище София #стачка #заплати #летища #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници