Цветанов благодари на обвинението за ареста на Алексей Петров

Цветанов благодари на обвинението за ареста на Алексей Петров
Благодарностите държавното обвинение заслужи за „добре свършената работа и адекватното действие, което беше предприето“. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Прокуратурата беше права в искането си да бъде променена мярката, каза вътрешният министър Цветан Цветанов за това, че Алексей Петров отново се връща в ареста.

Цветанов смята, че е тревожно, ако действително „тези неща са истина – един подсъдим да прави среща със свидетели в присъствието на адвокат и да се стараят да манипулират показания в един съдебен процес“.

„На първо място трябва да съхраним живота и сигурността на всички свидетели и да има действително един обективен и справедлив съдебен процес“, каза министърът, цитиран от БГНЕС.

Вицепремиерът заяви, че е осведомен от това, „което излиза в публичното пространство“.

„Не съм в съдебната зала, за да наблюдавам процеса, но това, което излезе от г-н Устинов и Донка Митева, мисля, че си заслужава да се вземат подобни решения“, каза вътрешният министър, който дори благодари на прокуратурата.

Благодарностите държавното обвинение заслужи за „добре свършената работа и адекватното действие, което беше предприето“, посочи той.

Софийски градски съд (СГС) наложи в четвъртък мярка „задържане под стража“ на Алексей Петров и той беше изведен с белезници от залата.

По-рано през деня, по време на поредното заседание по делото „Октопод“, прокуратурата поиска Петров да бъде задържан под стража заради това, че е въздействал на свидетелите в съдебния процес.

#вицепремиер #Донка Митева #СГС #Софийски градски съд #прокуратура #„Октопод“ #Алексей Петров #вътрешен министър #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници