Путин обяви "Панамските документи" за провокация

Путин обяви "Панамските документи" за провокация
БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин каза днес, че

Медийните информации за офшорни сметки в Панама са "провокация", заяви реският президент Владимир Путин, подчертавайки, че германският ежедневник "Зюддойче цайтунг", който стои зад разкритията, е задължен на американската банка "Голдман Сакс", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Държавният глава заяви това в „Пряката линия с Владимир Путин“, в която отговаря на зададени му въпроси. Това е 14-та „Пряка линия“ за Владимир Путин като президент и премиер. Миналата година „пряката линия“ продължи 3 часа 57 минути, но тя бе рекордна по броя на телефонни обаждания и есемес обръщенията – над 3 милиона. Рекордна пък по продължителност бе „пряката линия“ през 2013 година - 4 часа 47 минути. През 2004 и 2012 година нямаше „преки линии“, това бяха години, в които Путин поемаше поредния президентски мандат.

По думите на Путин зад изтичането на документите стоят американски служители, а съобщенията в медиите имат за цел да посеят съмнения за определени личности.

По думите му първата публикация на "Панамските документи" се е появила в "Зюддойче цайтунг", който е част от медиен холдинг, принадлежащ на "Голдман Сакс".

"Може да изглежда странно, че те не публикуват недостоверни информации за офшорки - впечатлението е, че информацията е достоверна, че е подготвена даже не от журналисти, а по-скоро от юристи", каза Путин в ежегодния си разговор в пряк телевизионен ефир с хората в Русия.

Според него публикациите имат за цел да породят съмнения за приближени до него хора.

Президентът заяви, че руският виолончелист Сергей Ролдугин, когото западни медии обвиниха в участие в офшорни схеми, е похарчил всичките си пари за уникални музикални инструменти.

Според Путин не бива да се очаква разкаяние от поръчителите на тази публикация. "Те все едно ще го вършат и занапред и колкото повече наближават изборите, толкова повече ще се изнасят такива неща", убеден е руският лидер.

Поръчителите на публикациите "трябва да схванат, че нещата не опират до конкретни хора, физически лица, каквито длъжности и да заемат те в Русия. Нещата опират до страната ни, която няма как да бъде манипулирана или принудена да действа, както му изнася на някого, и да играе по гайдата му", заяви държавният глава.

Според него "ако се проявява уважение в разговора с нас, ако се търсят компромиси, както правим ние, тогава винаги ще намерим решение, което да задоволи всички - и нас, и партньорите ни". "Трябва просто да се работи с Русия като с равен партньор. Това е то верният извод от нещата, които стават сега", добави Путин.

#Путин #панамските документи #офшорки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници