Близки на 150-те жертви на Андреас Лубиц съдят авиошкола в Аризона

Близки на 150-те жертви на Андреас Лубиц съдят авиошкола в Аризона
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Семействата на загиналите в авиокатастрофа във Френските Алпи през 2015 г. започват мащабно съдебно дело. Те ще съдят авиошколата в Аризона, откъдето са дали диплома на пилота-убиец, който разби самолет на Germanwings. 

На 24 март Лубиц заключи капитана на самолета извън пилотската кабина и напълно умишлено свали самолета над Френските Алпи. Загинаха всички 150 пътни на борда, припомня БГНЕС.

Съдебният иск е подаден в съда във Финикс, Аризона. Семействата на жертвите винят авиошколата Airline Training centrer of Arizona, която е собственост на компанията Lufthansa - те от своя страна са дъщерна компания на работодателите на Лубиц - Germanwings.

Младият пилот е прекъснал обучението си в Европа за цели 10 месеца. През това време се е лекувал от депресия, отключена от здравословните му проблеми с очите, които са можели да костват мястото му на помощник-пилот. През 2010 г., се завърнал в редиците на Lufthansa, носейки писмо от доктора си, в което се твърди, че вече не страда от депресия. Така той е изпратен в тренировъчния център в Аризона.

По време на обучението му е имало данни за странното му поведение, без да се споменава конкретно какви прояви е имал Лубиц.

Според адвокат, представляващ семействата на загиналите, ако служителите в авиошколата бяха проверили щателно информацията за здравословното състояние на Лубиц, те щяха да стигнат до документацията, която свидетелства, че е бил в болница и се е лекувал почти цяла година от тежка от депресия.

Той е бил бомба със закъснител, смятат адвокатите на повече от 80 семейства, които търсят справедливост за смъртта на близките си в съда.

Все още няма коментар от президента на авиошколата Матиас Кипенбърг.

 

#авиокатастрофа #Алпи #съд #пилот #Лубиц

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници