Уволниха шефката на лекарствената дирекция в Здравната каса

A A+ A++ A

Директорът на лекарствената дирекция в НЗОК Калина Пенчева e отстранена от поста от новия директор на касата Пламен Цеков.

Официално като мотив се посочва желанието на Цеков да сформира собствен екип. Най-вероятно с махането на Пенчева новият директор на касата търси и разграничаване от всички участници в лекарствения скандал.

Въпреки че тя има ключова роля в скандала с поскъпването на редица лекарства след прехвърлянето им от здравното министерство към НЗОК, Пенчева успя да излезе чиста от него, отбелязва Медиапул. В разгара на скандала около лекарствената политика тя се включи в кампанията срещу бившия здравен министър Стефан Константинов.

Като представител на НЗОК, отговарящ за лекарствената политика, Пенчева участваше с експертното си мнение и в работата на други звена, отговарящи за лекарствената политика.

След встъпването в длъжност на новия управител на НЗОК Пламен Цеков той поиска оставките на всички шефове на дирекции в касата, за да му засвидетелстват лоялност.

Той уточни, че такава практика има в редица западни компании, но това не означавало, че ще освободи всички, на които е поискал оставките. Идеята му била да види кой как работи, но в случай, че не желае определен човек да е част от екипа му, да го отстрани.

#Калина Пенчева #НЗОК #Здравната каса #Пламен Цеков #цени на лекарствата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници