ЦСКА с поредна лекция във В група

ЦСКА с поредна лекция във В група
A A+ A++ A

ЦСКА не изигра най-силния си мач в Югозападната В група, но въпреки това постигна 25-та поредна победа след 4:2 на гости на Беласица на неутралния терен в Гоце Делчев. Христо Янев направи цели седем промени в състава си спрямо полуфинала за Купата на България срещу Берое и това донякъде даде отражение на играта, защото домакините създадоха много положения и напълно заслужено стигнаха до двете си попадения.

Николай Цветков откри реузлтата директно от ъглов удар в 17-ата минута, а десет по-късно с много красив изстрел пред наказателното поле се разписа за втори път. Кабранов от Беласица бе точен от дузпа в 55-ата минута за 1:2, а Цветков оформи хеттрика си малко по-късно след удар от фаул и неубедителна намеса на вратаря на домакините.

Александър Александров реализира четвъртия гол за ЦСКА в 65-ата минута, а в 84-ата отново Кабранов донесе заслужен втори гол за смелия тим на Беласица, който не се изплаши от „армейците“ и през целия мач се надиграваше с тях.

ЦСКА вече има 75 точки и е убедителен лидер на върха в таблицата, като Витоша е с 59 и мач по-малко.

Изненадващо първото чисто положение в срещата бе създадено от домакините от Беласица, след като Кръстев и Якимов размениха добри подавания в предни позиции, а последният от 15-ина метра не можа да разпечата Стоян Колев и стреля право в ръцете му.

"Армейците" се стегнаха след тази ситуация и започнаха да задържат повече топката, но изпитваха проблеми да организират атаките си на изключително тежкия терен, а проливният дъжд определено не помагаше на футболистите.

В 17-ата минута Николай Цветков директно от ъглов удар откри резултата, след като играч на Беласица на първа греда се размина с топката, при което подлъга вратаря и той не можа да реагира адекватно - 0:1.

10 минути по-късно доминацията на ЦСКА на терена се материализира във второ попадение, като Николай Цветков отбеляза поредния си много красив гол, след като от границата на пеналтерията прати кълбото неспасяемо в горния ъгъл - 0:2.

До края на полувремето ЦСКА можеше да отбележи още попадения, но и домакините се понравиха с офанзивните си действия, като провокираха няколко неочаквано добри намеси от Стоян Колев.

Всичко за второто полувреме между Беласица и ЦСКА може да прочетете в Sporta.bg

#ЦСКА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници