Алексей Петров моли съда да го пусне в Русия

A A+ A++ A

Защитата на Алексей Петров поиска да му бъде позволено от съда да пътува за Русия в последните десет дни от месец юни, тъй като имал бизнес дела там.

До края на заседанието в сряда по мегаделото „Октопод“ съдия Румяна Ченалова трябва да се произнесе по молбата, предаде „24 часа“.

След 40-дневен застой делото срещу Петров и останалите тръгна отново. Прекъсването бе заради здравословното състояние на един от подсъдимите Марчело Джотолов, който скъса менискус и му се наложи продължително лечение.

На съдебното заседание в сряда разпитват първия свидетел Венцислав Тулешков. Прокуратурата поиска изчитане на старите му показания, за да бъдат сравнени с тези, които дава днес.

По искане на защитата на Петров вече всички разпити на свидетели ще бъдат записвани и след това звуковият файл ще бъде възпроизвеждан отново в съдебната зала, като въпросният свидетел трябва да потвърди, че това са неговите думи.

Защитата на Алексей Петров поиска звукозапис всъщност на три заседания - от днес, от 3 май и от 4 май, тъй като съдебното дело било усложнено фактически. Според системния администратор на съда няма проблем за осъществяването на такъв запис, който след това да се прехвърли на диск и да бъде приложен към материалите по делото.

Съдът отчете факта, че такъв звукозапис ще удължи времето на заседанието, тъй като непосредствено след всяко изслушване на свидетел ще трябва да се изслуша и записът. След съвещание съдът намери за основателно искането за запис на заседанията и в съдебна зала започна монтиране на необходимата техника.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници