Оставиха англичанина педофил за постоянно в ареста

Оставиха англичанина педофил за постоянно в ареста
63-годишният Пол Рейнаф, който бе задържан в неделя за блудство с две непълнолетни момчета от село Стамболово, ще остане в ареста с постоянна мярка "задържане под стража". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

63-годишният Пол Рейнаф, който бе задържан в неделя за блудство с две непълнолетни момчета от село Стамболово, ще остане в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“.

Това постанови днес следобед Великотърновският районен съд, предаде БГНЕС. Мярката бе наложена по искане на наблюдаващия прокурор Валентина Годжова.

В мотивите си тя е посочила, че предвиденото наказание по обвинението срещу Рейнаф предвижда затвор, което създава предпоставки той да се опита да се укрие или да извърши ново престъпление.

В досъдебното производство са направени огледи, съдебни експертизи, иззети са веществени доказателства. От материалите до момента може да се направи обосновано предположение, че англичанинът е извършил престъплението, за което е обвинен. Съдът взе предвид и факта, че Рейнаф има чужд документ за самоличност и разполага с достатъчно доходи, за да напусне безпрепятствено страната. Като смекчаващо обстоятелство бе посочено чистото му съдебно минало в България, но съдът не го прие като достатъчно за налагане на по-лека мярка.

Служебният защитник Станчо Лазаров поиска мярка за неотклонение „домашен арест“, като се мотивира най-вече с лошото здравословно състояние на чужденеца. Рейнаф страдал от диабет, имал високо кръвно, болки в гръбнака и други заболявания. Според състава на Районния съд заболяванията му не пречат да остане в ареста и може да му се осигури адекватно медицинско лечение. Пред медиите Лазаров сподели, че британецът още след задържането си е направил самопризнания и съдейства на разследването. Той обаче категорично отрича да е насилвал момчетата и да е използвал принуда.

Пред медиите Рейнаф отказа всякакви коментари. Повдигнатото от прокурор Годжова обвинение е по чл. 157, ал. 2 за полово сношение с лице, ненавършило 14 години, с използване на принуда или зависимост. Ако бъде признат за виновен, Рейноф може да получи от 3 до 12 години затвор. Председателят на съдебния състав Владимир Страхилов постанови незабавно за мярката да бъде уведомено Министерството на външните работи. Решението може да бъде обжалвано пред ВТОС. Въззивното дело в такъв случай ще бъде на 7 май.

#педофил #англичанин #британец #арест #Велико Търново #Живко Коцев #постоянен арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници