Възрастен мъж наби джипи в Русе

Възрастен мъж наби джипи в Русе
БГНЕС
A A+ A++ A

Общопрактикуващият лекар д-р Сребрина Петканова от Русе стана обект на агресия в кабинета си, точно в Деня на здравния работник, предаде БГНЕС. Вместо да получава хубави пожелания, се наложи джипито да стои заключена в стаята близо 30 минути.

Неприятният инцидент се е разиграл малко преди обед. Самата д-р Петканова разказа, че е пишела рецепта на своя пациентка в кабинета, когато някой е започнал да блъска по вратата. Когато е излязла навън, е видяла възрастен мъж, който обаче не е неин пациент. Станало ясно, че мъжът носи рецептурна книжка за своя съседка и изнервен от чакането, е станал агресивен.

„Той ме блъсна веднъж, втори път и скочи тук до мен, блъсна ми ръката и каза – марш на работното си място, сядай веднага и започвай да пишеш и ще работиш. И почна да крещи. Вънка имаше една пациентка, тя се разлюля, тук беше до мен пациентката, на която пишех рецептата, и в следващия момент аз просто онемях. Не очаквах такава реакция, и то от човек, който няма нищо с моята практика. И излезе навънка“, разказа д-р Петканова.

Веднага след това тя се е заключила в кабинета заедно с двете пациентки. И трите са изпаднали в силен стрес и са стояли затворени около половин час, след което дошли познати на д-р Петканова и ситуацията се успокоила. Лекарката все пак е решила да не подава жалба в полицията, тъй като, по думите й, й е жал за агресора. Тъй като е възрастен мъж, не й се искало да го разкарват по участъците и да пише обяснения. Въпреки това смята да го издири и да му поиска извинение.

 Д-р Сребрина Петканова е джипи от 16 години и досега никога не е имала подобен случай. Грижи се за над 2000 пациенти, но признава, че една малка част от тях не уважават работата на лекарите. „Има пациенти, които смятат, че като дойдат тук, трябва да нареждат на лекаря и лекарят безпоропотно да се подчинява, с което не мога да се съглася“, коментира още лекарката.

#джипи #агресия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници