Общото събрание на ООН ще изслуша Ирина Бокова на 12 април

Общото събрание на ООН ще изслуша Ирина Бокова на 12 април
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ирина Бокова ще бъде изслушана пред Общото събрание на Организацията на обединените нации в Ню Йорк като кандидат за генерален секретар на организацията идния вторник, 12 април. 

“Тогава смятам, че ще мога да изложа много от идеите, от опита, който имам, да споделя това, което мисля за ролята на ООН, за мултилатерализма, на многостранната дипломация, това, което смятам, че е важно в работата на един генерален секретар. Надявам се, че ще мога със своето участие да убедя страните-членки защо смятам, че мога да спечеля тези избори, заяви Бокова.

По повод персоналните критики и публикации в българските медии срещу нейната кандидатура, Бокова, която сега е генерален директор на ЮНЕСКО, коментира.

“Аз не участвам национални избори. Мисля, че хората тук като че ли смесиха нещата. Аз знам, че в едно демократично общество има различни мнения, различни оценки. Темата не е дали някой ме харесва или не, нито кой е баща ми, кой е дядо ми, а по-скоро става дума за нещо много сериозно, става дума за това дали аз мога да свърша тази работа, дали мога да се преборя за този пост. Аз мисля, че мога да го направя”, посочи още тя.

 

#Ирина Бокова #ООН #Общо събрание #ЮНЕСКО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници