Безработицата в Европейския съюз вече 10,3%

Безработицата в Европейския съюз вече 10,3%
A A+ A++ A

Безработицата в еврозоната падна до рекордно ниски стойности за последните четири и половина години, в сравнение с ревизираните 10.4% през януари, показаха официалните статистически данни в понеделник. Стойностите за януари първоначално бяха представени миналия месец като 10.3%, съобщи статистическата агенция Евростат.

Анализаторите очакваха февруарските показатели за безработицата да стигнат 10.3%, след като 19-те страни от еврозоната се възстановяват мъчително бавно, а безработицата достигна рекордно високи нива през най-тежката част от кризата.
Европейската централна банка предприе голяма стимулираща програма през 2015, но без особено видим резултат и миналия месец добави още безпрецедентни мерки в опит да раздвижи икономиката.
Безработицата за целия ЕС остана непроменена през февруари – 8.9%.

16.63 милиона са безработните в Еврозоната за февруари, с 39 000 по-малко от януари. В ЕС са 21.65 милиона безработни, с 59 000 по-малко.
Най-ниските нива на безработица са в Германия – 4.3 % и в Чехия – 4.5%, докато най-високи са в задлъжняла Гърция – 24% и в Испания – 20.4%.

#еврозона #безработица #спад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници