4-годишно момиченце изгоря в пожар в Кюстендил, братът и майка му са в Пирогов

4-годишно момиченце изгоря в пожар в Кюстендил, братът и майка му са в Пирогов
БГНЕС
A A+ A++ A

4-годишно момиченце зизгоря в пожар в Кюстендил, 22-годишният му брат и майка му са в „Пирогов” с тежки изгаряния след пожар на ул. "Антим-I" 42 в Кюстендил снощи.

Според съседите гасенето на пожара, който е обхванал към 20 часа втория етаж на къщата, се е забавило с 30-на минути.

"На третата минута след получаването на сигнала вече гасяхме, имахме проблем с използването на водните оръдия поради неизключеното напрежение на уличните стълбове пред дома, гасихме с маркучи", обясни шефът на пожарната в Кюстендил С. Симеонов

Унищожен от огъня е вторият етаж от къщата, покривът и цялото имущество.

По случая е започнато досъдебно производство в полицейското управление в Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор от ОП – Кюстендил, съобщиха от полицията в областния град.

Съседите се ядосваха, че огнеборците се отзовали много късно, но отказваха да застанат пред камера.

Огънят лумнал към 20 часа. В жилището, отоплявано с печка на твърдо гориво, били 4-годишното момиченце и 22-годишният му брат. След като майката излязла до магазина, намиращ се на около 50 метра от къщата, избухнал пожарът. Според пожарникарите поради разпалване с леснозапалими вещества.

Майката се втурнала да гаси, след нея и съседи, те извадили навън майката и 22-годишното момче. Майката горяла. Собственик на кафето, намиращо се по диагонал срещу горящия дом, свалил своите дрехи, за да я загаси. След което са откарани в болница. Съседите, влезли в къщата, не открили момиченцето, което се е задушило и изгоряло. Телцето му е открито от огнеборците след загасяването на пожара.



#пожар #Кюстендил #пострадали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници