Всеки втори в Белгия иска границите да се затворят за бежанци

Всеки втори в Белгия иска границите да се затворят за бежанци
БГНЕС
A A+ A++ A

Всеки втори белгиец настоява границите да бъдат затворени за бежанци, за да бъде пресечен пътят на терористите към Белгия. Това показват данни от социологическо проучване, представено в местните медии, пише БТА.

Осем от 10 белгийци пък отговарят, че не са изненадани от атентатите в Брюксел и очакват нови терористични удари. Медиите съобщават, че при проверката на над 12 хиляди молби за убежище в страната са засечени 37 мигранти, вероятно свързани с "Ислямска държава" (ИД).

Общо 36 на сто са на мнение, че мюсюлманите са виновни за терора, а 33 на сто мислят, че мюсюлманите са жертви. Осем от 10 са на мнение, че ИД иска да забие клин между мюсюлманите и останалите хора в обществото.

Проучването показва още, че мнозинството белгийци изпитват повече гняв, отколкото страх, покрай атентатите. Отново повече са тези, според които белгийската държава е виновник за атентатите с недобрата си политика за приобщаването на имигрантите от неевропейски произход.

Мнозинството, особено сред по-образованите, е на мнение, че държавата не е в състояние да засече терористите и да пресече намеренията им. Седем от 10 анкетирани коментират, че провалът не е на службите, а на държавното ръководство.

Половината мюсюлмани и 60 на сто от останалите белгийци не възнамеряват да променят начина си на живот след терористичните удари.



#Белгия #мигранти #границите #"Ислямска държава" #терористи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници