Съставени са актове за незаконния добив на въглища в Перник, съобщи министър Петкова

Съставени са актове за незаконния добив на въглища в Перник, съобщи министър Петкова
БГНЕС
A A+ A++ A

Съставени са актове за незаконния добив на въглища в Перник. Това съобщи пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова във връзка с протестите в Перник заради подозренията за незаконен добив на въглища.

Петкова обясни, че преди три дни е направена проверка на място в конкретната област в Перник. „Колегите са установили, че има такъв незаконен добив. Има съставени актове, още преди това, има издадени наказателни постановления. Така, че всичко онова, което е необходимо да правим, ние правим в тази област. Разбира се, този контрол трябва да бъде много по-засилен”, подчерта енергийният министър.

Петкова обясни, че с последните промени в устройствения правилник в Министерството на енергетиката е обособен специален отдел, който се занимава с контрола във връзка с незаконния добив. Тя поясни, че е инициирана и работна група, за да може да се инкриминира това деяние като престъпление в Наказателния кодекс.

Много е важен за нас този въпрос. Важно е хората, които живеят в тези райони да се чувстват сигурни, каза Петкова.

Не е лесно да се справим с този проблем, защото съществува години наред, но правим всичко възможно да го разрешим, увери ресорният министър.



#Петкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници