Омбудсманът организира дискусия за здравната реформа

Омбудсманът организира дискусия за здравната реформа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До този момент участие са потвърдили от страна на Лекарския съюз, организацията на общопрактикуващите лекари и НЗОК.

"Очаквам в тази дискусия да се включи и министърът на здравеопазването, защото без разговор и диалог няма как да бъдат проведени ефективни реформи", категорична бе Манолова, цитирана от агенция "Фокус".

По думите на Манолова, традиционно омбудсманът има своя ангажимент към защита на българските граждани и правата на пациентите. "Няма как да не бъда притеснена от всичко, което се случва в сферата на здравеопазването”, посочи тя и припомни, че още в края на миналата година е внесла конкретни предложения по бюджета на НЗОК.

"За съжаление, по-голямата част от тях не бяха приети. Организирах дискусия в институцията на омбудсмана по проблеми на реформата в здравеопазването. Участвах в дискусия заедно с министър-председателя, министъра на здравеопазването и представители на съсловни организации, когато беше подписан Меморандум за съгласие в реформата на здравеопазването. Тогава предупредих, че съгласие по реформата, която се предлага от Министерство на здравеопазването няма и към днешно дата ситуацията в сектора го потвърждава”, обясни още Манолова.

#омбудсман #Мая Манолова #здравна реформа #НЗОК #Лекарски съюз #лекари #пациенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници