Реформаторите не одобряват билетът в София да стане 1,60 лв., съгласни на 1,20 лв.

Реформаторите не одобряват билетът в София да стане 1,60 лв., съгласни на 1,20 лв.
БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторският блок не одобрява вдигането на цената на билета за градския транспорт в столицата на 1,60 лева. Това обявиха депутатът от РБ Настимир Ананиев и общинският съветник Стефан Марков, цитирани от Дарик.

Стефан Марков пък посочи, че очаква анализ от Центъра за градска мобилност, като настоява, че разумната цена за билет в София е 1,20 лева. Той предлага също билетите за метро и наземен градски транспорт да се унифицират, за да е удобно за гражданите и туристите.

Не одобрявам идеята за повишаване на цената на билета за градски транспорт в ‪София със 60% - на 1,60 лева. До момента не съм чул основателни аргументи в ползва на увеличението, заяви той.

При падаща цена на горивата и енергоносителите и увеличаващ се пътникопоток, съсредоточен най-вече в метрото, няма причина за толкова голям скок на цената, коментира председателят на парламентарната комисия по транспорт Настимир Ананиев. „Аз ползвам градския транспорт и най-вече метрото и мисля, че такава стъпка ща увеличи гратисчиите“, посочва още Ананиев.



#цена на билети #София #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници