Шокираща жестокост към куче в София! Хората, опитали да го спасят - в ареста

Шокираща жестокост към куче в София! Хората, опитали да го спасят - в ареста
Снимка: Facebook
A A+ A++ A

Мъж влачи куче, вързано за теглича на автомобила му. Друг опита да спре насилието върху животното като стреля с газов пистолет. В крайна сметка последният се оказа в ареста. 

Милко Величков поправял мотора си, когато покрай него минала кола, преследвана от такси. За теглича на колата било вързано куче. За да спре шофьора, Милко използвал газов пистолет.

''Обърнах се и видях, че колата тегли куче. Имаше деца и писъци. Това е шок за всеки, който го види. Влачеше се по корем”, разказва мъжът пред bTV. Зад колата с кучето се движело такси. Неговият водач с примигване на фарове сигнализирал на предния шофьор, че влачи животно – без реакция.

Шофьорът е Стефан Игнатов. Кучето е негово. ''Забравил го вързано за теглича,'' разясняват ни близките му.

Сестрата на Игнатов Даниела Стефанова твърди, че става дума за „абсолютно неволна грешка”: „Кучето е голямо, няма проблем – и е тичало”.

„За мен е важно заради цялата реакция на хората. При цялата абсурдна ситуация, коментари от сорта: ако искам и прасе ще си завържа на колата. Кучето си е мое, мога да си правя каквото искам. Абсолютно неадекватна реакция от страна на хората - на съседи и на собственика. И това всичко се случва пред погледа на децата, които играят тук. Те играеха до момента, в който започнаха да пищят”, обяснява Величков.

След като четат разказа на Милко Величков в социалните мрежи, група хора се организират, за да вземат кучето от собственика му.

„Написах във „Фейсбук” който иска да дойде в 23:30 на „Александър Невски”. 5-6 човека се събрахме, дойдохме, видяхме кучето. Лаеше, не скимтеше. Задният крак го държеше във въздуха, явно го болеше. Стояхме тук до 1 ч. през нощта. Катерихме се по тази врата да видим за кучето. Нямаше как да се извади кучето - вратата е висока, в чужд имот”, разказа Калин Учиндолски.

Затвор до 3 години заплашваше собственика, ако кучето беше тежко наранено или убито. При леки наранявания санкцията е парична.

Явор Гечев от фондация „Четири лапи” е скептичен: „Санкцията може да достигне до 5000 лв. при положение обаче, че животното не е конфискувано. То може да се изгуби....аз си мисля, че много трудно ще се докаже от тук нататък нещо. И отговорността е на служителите на полицията, че не са действали правилно. В този случай си мисля, че е предотвратено престъпление. В следващия половин километър животното е щяло да издъхне. Не мога да разбера реакцията на полицията. Но в крайна сметка говорим за предотвратяване на престъплението. Колкото за това, че не е видял кучето в огледалото, не е възможно. Всеки собственик обяснява, че не е видял когато става въпрос за влачене на животно”.

„През цялото време човекът дори не погледна как е кучето. Едва след моята забележка той отиде да го види. След което разбрах, че съм задържан за 24 часа, бях отведен в районното”, продължава разказа си Величков.

Прибран е за дребно хулиганство по твърдението на Игнатов, че е стрелял по посока на колата. И за „потупването по рамото”.

„Срещнах го доста доволен пред районното. Искаше да се снима с мен, не знам защо,” разказа Величков за собственика на кучето.

Собственикът на кучето Стефан Игнатов е шофьор в градския транспорт. Майка му уверява, че кучето Нола е добре.

 

#куче #насилие #животно #теглич #Александър Невски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници