Държавата ще даде пари за възстановяването на изгорялото училище в Карнобат

Държавата ще даде пари за възстановяването на изгорялото училище в Карнобат
БГНЕС
A A+ A++ A

Държавата ще помогне за възстановяване на изгорялото училище в Карнобат, е заявила вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева, цитирана от БТА.

Министерството на образованието и науката ще отдели средства, ако не стигнат, ще се поискат от Министерството на финансите допълнително, е посочила министър Кунева и е изразила надежда, че застрахователите ще изпълнят ангажиментите си и ще дадат най-високата възможна сума. По думите на Кунева необходимост от средства има не само за ремонта на изгорялата сграда, но и за оборудването на училището "Минко Неволин", в което децата ще довършат учебната година. Нужно е купуването и на чинове, дъски и компютри, е посочила Кунева.

Тя е съобщила, че се обмисля организирането на Национален учителски събор през юни. Подобни форуми е имало още преди 1944 г. и е добре да бъдат възстановени. Целта на събора е да се насочи вниманието към учителската професия. На този събор ще се поканят учители, неправителствени организации, експерти, е обяснила министър Кунева. Тя е категорична, че трябва да се промени обществената нагласа към учителите и да се върне техният авторитет.

Не само заплатите, но и уважението към професията ще привлече млади хора към нея, е коментирала вицепремиерът.

Меглена Кунева е поканила утре на среща в МОН всички бивши министри на образованието и науката от 1990 г. насам.

#Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници