Полицията е в неизвестност как стрелецът от „Стелбище“ се е сдобил с два незаконни пистолета

БГНЕС
A A+ A++ A

В полицията все още няма яснота как барикадиралия се в събота в апартамента си в София Петър Коджейков се е сдобил с два пистолета незаконно.

Това се посочва в изявление на главния секретар на МВР Георги Костов и на началника на столичната полиция Младен Маринов. Уточнява се, че след продължилата близо денонощие акция по обезвреждането на бившия им колега в жилището му са намерени два пистолета, единият от които по-стар модел и с който Коджейков е стрелял срещу униформените.

Маринов и Костов припомниха, че всичко е започнало около 14.00 часа в събота, когато дъщерята на бившия полицай подала сигнал, че той стреля, след което последвало и неговото барикадиране.

Денонощие по-късно полицията успя да изведе от апартамента трудно подвижната съпруга на Коджейков. Когато вчера следобед полицаите нахлуха в апартамента в столичния квартал "Стрелбище" и опитаха да обезвредят бившия полицай, той стреля по тях, но екипите на специализирания отряд за борба с тероризма бяха с противокуршумни щитове и това спаси живота им, коментира още главният секретар на МВР.

Костов поясни, че бившият полицай бил силно превъзбуден.

В момента Коджейков е в болница, като предстоят експертизи, които трябва да установят дали той осъзнава действията си и може ли да отговаря за тях.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници