Цветанов: Може да се ограничат част от гражданските права в името на сигурността

Цветанов: Може да се ограничат част от гражданските права в името на сигурността
БНР
A A+ A++ A


Заплахата от бежанския поток може да доведе до ограничаване на част от правата на българските граждани, за да се гарантира тяхната сигурност и да не се допуснат повече атентати на територията на Европейския съюз. Това каза Цветан Цветанов - заместник-председател на ГЕРБ в Стара Загора пред участниците в Шестия зимен университет на партията на тема „Мигрантите и националната сигурност“.

Цветанов посочи, че държавите от ЕС не са били готови да посрещнат последствията от „арабската пролет“ и кризата в Сирия. "САЩ направиха една централизирана система за сигурност, която и към настоящия момент можем да кажем, че е най-добрата в целия свят. След САЩ, това е Великобритания и Израел. Всички останали държави търпим критики и, разбира се, това е част от дефицита в Европейския парламент и Европейската комисия", заяви по БНР лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Според Цветанов в Турция има 2 милиона и 750 хиляди бежанци, от които едва 250 хиляди са в лагери. Сложна е и ситуацията в Либия, където има политическа нестабилност и потенциал от 3-4 милиона бежанци, които ще тръгнат към Италия.

По данни на Върховния комисариат на бежанците по Балканския път досега са минали над 200 хиляди души, до два месеца в Гърция ще има между 150 и 250 хиляди бежанци, но съседите ни не могат да осигурят необходимите стандарти и там се очаква хуманитарна криза. Затова трябва да се изградят защитни съоръжения и по 469 км ни граница с Гърция, но са необходими много средства.

#Цветанов #мигрантска криза #граждански права

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници