Съдът се бави, а арестът на Чеци за убийството на Яна вече е незаконен

Съдът се бави, а арестът на Чеци за убийството на Яна вече е незаконен
Чеци беше задържан в петък, след като от Австрия пристигна нова експертиза по случая, в която има само едно косвено доказателство за вината му. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата иска постоянен арест за Николай Русинов-Чеци, който беше задържан за втори път във връзка с убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина през лятото на 2011 г.

Николай Русинов е задържан за 72 часа, които изтичат и прокуратурата трябва да се произнесе.

Съдът обаче още не е започнал да гледа мярката му, вече четири часа Софийският градски съд не може да се запознае с материалите по делото, предаде бТВ.

Чеци беше задържан в петък, след като от Австрия пристигна нова експертиза по случая, в която има само едно косвено доказателство за вината му.

Заключението е, че всички косми, намерени по тялото на Яна, са на Николай Русинов и няма открит нито един на първоначално заподозрения Пламен Трифонов.

Задържането на заподозрения вече е незаконно, тъй като е изтекъл срокът на първоначалното задържане от 72 часа, наложено с решение на прокуратурата.

Съдия Мими Петрова, която гледа делото, каза пред журналисти, че ще се запознава с материалите, които са в 8 тома, толкова време, колкото й е необходимо.

„И какво толкова, най-много да ни съди в Страсбург," каза Мими Петрова, цитирана от бТВ.

#Софийски градски съд #Николай Русинов-Чеци #Яна Кръстева #Борисовата градина #Николай Русинов #Чеци #убийство #Пламен Трифонов #Мими Петрова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино