Набедените за "терористи" беларуски граждани сами потърсили полицията в Белгия

Набедените за "терористи" беларуски граждани сами потърсили полицията в Белгия
Еврорадио
A A+ A++ A

Живеещите в Белгия братя Иван и Алексей Довбаш, които бяха посочени като заподозрени в терористичните актове в Брюксел, отрекоха съпричастност. Те сами са потърсили руското "Еврорадио". "Ако сме самобуийци, защо сме живи?! Ако сме терористи, защо не са ни арестували?", казва пред медията Иван Довбаш. Той заяви, че от 14 март ги подозират в тероризъм.

Иван и брат му Алексей сами се обърнали към белгийската полиция. "Те ни казаха, че нищо не им е известно и нямат претенции към нас", добавя Довбаш.

След терористичните актове тази сутрин в Брюксел, там са задържани трима граждани на Беларус, съобщи руският сайт „Спутник“ преди два часа. Тази медия първа съобщи и назова имената на двамата братя беларуси и на Марат Юнусов от Дагестан като евентуални извършители на кървавите атентати в белгийската столица.

Беларуските спецслужби са в постоянен контакт с европейските си колеги. Според беларуските служби задържаните са заминали в Европа преди няколко години и скоро след това са били вербувани.

Братята Давбаш, родом от Беларус, са известни на спецслужбите. Това съобщи прессекретарят на белоруските спецслужби (КГБ) Дмитрий Побяржин. Проверява се информацията за тяхната евентуална принадлежност към терористични групи, заяви пред "Еврорадио" началникът на пресслужбата на белоруското КГБ Дмитрий Побяржин. Той обаче не каза какви са причините службата да се интересува от двамата братя.

 

#терористи #Ислямска държава #полиция #Белгия #спецслужби #атентат #Беларус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници