Съдът решава дали да остави Чеци в ареста за убийството на Яна

Съдът решава дали да остави Чеци в ареста за убийството на Яна
Чеци е обвинен за това, че на 9 юли 2011 г. в Борисовата градина, в съучастие, е убил по особено мъчителен начин и с особена жестокост Яна Кръстева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд гледа мярката за неотклонение на Николай Русинов-Чеци, задържан за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.

В петък Чеци беше арестуван и му беше повдигнато обвинение за убийството. Тогава му беше постановен арест за 72 часа, като се очаква в понеделник прокуратурата да поиска постоянен арест на Николай Русинов.

Той е обвинен за това, че на 9 юли 2011 г. в Борисовата градина, в съучастие, е убил по особено мъчителен начин и с особена жестокост Яна Кръстева.

Тялото на 28-годишната студентка беше намерено в Борисовата градина на 10 юли 2011 г.

Аутопсията показа, че жената е била удушена. Двамата мъже, които са били с Яна Кръстева в последните й часове, са Николай Русинов-Чеци и Пламен Трифонов.

И двамата бяха задържани, но срещу Русинов не бяха повдигнати обвинения и той бе освободен, въпреки че първоначално се укриваше.

Тогава 35-годишният преводач твърдеше, че като си тръгнал от Борисовата градина, Яна била жива и спяла.

Резултатите от ДНК експертиза, направена в лаборатория в Австрия, обаче показаха, че откритите косми по тялото на Яна Кръстева са на Николай Русинов-Чеци, а не на държаният четири месеца в ареста Пламен Трифонов.

При експертизата са открити и други биологични находки от неустановени лица. Няма биологични следи, оставени от Пламен Трифонов, затова и той беше освободен.

В качеството си на обвиняем Николай Русинов не е дал обяснения. По делото са разпитани множество свидетели, назначени са експертизи и предстои извършването на процесуално-следствени действия.

#Софийски градски съд #Николай Русинов-Чеци #Яна Кръстева #Борисовата градина #Николай Русинов #Чеци #убийство #Пламен Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино