Мобилен оператор сключи договор с починала жена

Мобилен оператор сключи договор с починала жена
A A+ A++ A

Оказа се, че починала жена е сключила договор с мобилен оператор след смъртта си. Това стана ясно от призовка на арбитражен съд.

За случая разказа кметът на Мало село Виолета Серафимова. Проблеми с призовки от арбитражен съд имат жители на още 5 села в община Бобов дол, каза кметът на общината Елза Величкова.

Сред казусите има случаи, при които хора получават сметки, без да са сключили договори, и които дори не притежават мобилни апарати, коментира кметицата на Мало Село.

Жителите на няколко села в община Бобов дол имат проблеми с призовки от арбитражен съд за сметки с изтекла давност, обясни кметът на община Елза Величкова: "Поне 4-5 села в общината имат такива проблеми".

За казусите в Мало село разказа кметът му Виолета Серафимова.

"Писмата, които са изпратени от арбитражен съд в София, се отнасят за хора, някои от които са починали и са със сключени договори след тяхната смърт. Други пък получават писма, макар да нямат сключени договори и не са имали никога мобилни телефони, и сега трябва да плащат пари. Има суми от 28 до 180 лв. За други сумите скачат от 200 на 500 лв. например заради лихви", заяви Серафимова.

Серафимова разказа повече за казуса с починалата жена, която се оказва, че е сключила договор с телеком година след смъртта си.

"Един от наследниците й говорил по телефона, след това приложил и копие от смъртния акт. Реално тя починала едната година, а на следващата е подписан договорът", добави тя. 

Кметът на община Бобов дол Елза Величкова също коментира случая. "Не мога да ви кажа как е станало. Парадокси - много", заяви Величкова,

Сериозен проблем се оказва отказът на хората да приемат призовките и да изпращат възражения, като така не оспорват решението на съда.

"Моля хората, които получават такива писма - те са най-вече от мобилни оператори за някакви суми, дължими от 2005 и 2006 г., да имат предвид, че във всички други съдилища в България, освен в арбитражния, тези дела ще паднат заради изтекла погасителна давност", добави Величкова.

Тя допълни, че задълженията към мобилни оператори имат три години срок за погасяване, защото са с периодична давност.

#договор #оператор #смърт #жена #съд #Бобов дол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници