Загубите на "Софийска вода" по тръбите гонят 50%, признават от компанията

Загубите на "Софийска вода" по тръбите гонят 50%, признават от компанията
БГНЕС
A A+ A++ A

За последните пет години дружеството "Софийска вода" e намалило с 10% загубите на вода. Това съобщават от дружеството и обясняват тази тенденция с мащабната си инвестиционна програма. Поводът за тази информация е Световният ден на водата утре - 22 март.

Дружеството е инвестирало над 207 млн. лв. за подмяна и рехабилитация на ВиК мрежата на територията на Столичната община през периода 2011 - 2015 г. Подменени и ремонтирани са общо 326 км водопроводи и 45 км канали.

Инвестиционната програма на компанията е "изключително мащабна през последните пет години", изтъкват от дружеството и уточняват, че освен в инфраструктурата, която е публична общинска собственост, дружеството прави инвестиции в различни успешни проекти, които допринасят за запазването на екологичния баланс и постигането на устойчиво развитие на столицата.

Питейната вода достига до 1 400 000 жители на столицата и е с много високо качество, показват лабораторните изследвания на "Софийска вода". Данните сочат, че показателите на водата надхвърлят дългосрочните нива за качество на питейната вода съгласно нормативната уредба и са в пълно съответствие с европейските стандарти.

За да се гарантира отличното й качество, се осъществява денонощен контрол, а в лабораторията на компанията се правят над 10 000 анализа за над 50 индикатора за качеството на питейна вода.

#София #Софийска вода #концесия #загуба #вода #инвестиционна програма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници