Иванов: Предложението на "Булгаргаз" за 23% поевтиняване на газа е изчислено коректно

Иванов: Предложението на "Булгаргаз" за 23% поевтиняване на газа е изчислено коректно
БГНЕС
A A+ A++ A

Предложението на "Булгаргаз" за поевтиняване на природния газ от април с 23 на сто е коректно изчислено, коментира пред журналисти председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов, цитиран от БТА.

Предложението на държавното газово дружество за цената на природния газ през второто тримесечие е с 23,02 на сто по-ниска спрямо първото тримесечие на годината.

За момента изчисленията на експертите на КЕВР показват, че в "Булгаргаз" са работили много коректно - по отношение на промяна на цената надолу, по отношение на курса долар-лев и по отношение на калоричността, които са трите основни параметри, които определят цената, каза Иванов. Ако се открие някакво различие, ние ще го отразим в нашето ценово решение, добави той.

Работната група проверява всички изчисления на "Булгаргаз" и в законовоустановения срок ще се произнесе с решение за цената на природния газ, отбеляза Иванов. По всички останали евентуални промени, в комисията в момента тече дискусия и ще ви информирам, когато има някакво заключение, коментира председателят на КЕВР.

#поевтиняване на природния газ #КЕВР #Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници