Тед Кочев: България и Македония са едно

Тед Кочев: България и Македония са едно
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В моето сърце аз съм българин. Никога не успях да стана канадец. Защото аз съм различен. Ето защо и филмите ми са за хора, които са аутсайдери, споделя холивудският режисьор с български корени Тед Кочев в интервю за в. ''Труд''.

Ние бяхме едно голямо българско и македонско семейство. Аз съм българин и винаги съм бил българин. Ще ви кажа защо. Когато бях дете, домът на семейството ми в Торонто беше украсен като типична пловдивска къща. Вкъщи говорихме само на български.

Въпреки че съм роден в Торонто, аз много късно започнах да говоря на английски. Дори когато започнах да ходя на училище, в началото говорех само на български. Вкъщи майка ми готвеше само български гозби: боб, леща, кебапчета, сарми с месо и със зеле, както и пълнени чушки, моето любимо ястие. Обожавам още баклава и баница със сирене..., споделя режисьорът в интервю за „Труд”.

На въпрос как приема съществуването на различни държави като България и Македония, режисьорът казва: „За мен тези държави винаги са били едно. Винаги”. Запитан дали знае, че България първа призна независимостта на Македония, Кочев казва: „Да, знам. Но да ви кажа ли нещо забавно? Аз ползвам три думи за едно и също нещо: „диня” на български, „любеница” на македонски и „карпуз” на турски.

В Торонто имаше цяла улица с македонски и български семейства, всички деца на тази улица си играехме заедно и всички бяхме едно - българи. Там бяха моите братовчеди и приятелите ми. Макар и в Канада, чувствахме се като в малко македонско село”.



#България #Македония #Тед Кочев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници