Родителите – обслужващ персонал, според нов закон за детето

Родителите – обслужващ персонал, според нов закон за детето
Според протестиращи този закон е „едно социално инженерство от най-опасен тип, което е насочено към разруха на семейството и на най-съкровената връзка – родители-деца". Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

С новите текстове в Закона за закрила на детето родителите се третират като „доставчици на храна и дрехи", а семействата като „биологичен развъдник", смятат родители, протестиращи в София срещу закона.

Родителите остро разкритикуваха възможностите за по-голяма намеса на държавата в отглеждането на децата, които според тях дават новите текстове в закона, предаде Дарик радио.

Протестиращите носеха плакати с надписи „Държавната прегръдка = Могилино", „Институциите не са майка", а техните деца изпълниха песнички и стихове, посветени на семейния уют.

„Протестът ни е срещу проекта за закон за детето, който на практика отнема родителските ни права в полза на държавата. Една добре звучаща фраза – права на детето, на практика скрива един стремеж за нов социален експеримент", каза Орлин Райков, един от организаторите на протеста.

По думите му това е едно социално инженерство от най-опасен тип, което е насочено към разруха на семейството и на най-съкровената връзка – родители-деца.

„Това е един безмилостен закон към нас като родители и към нашите деца. Той разглежда семейството и родителите като доставчици на храна и облекло, като едни биологически ферми едва ли не. Според член 10 целта на родителите трябва да е достигане до най-високия жизнен стандарт на децата, които милостиво държавата е поверила на родителите. Родителите реално са третирани като някакви слуги, обслужващ персонал, на които им е отнета възможността да възпитават – дори терминът възпитание е махнат от законопроекта", добави още Райков.

#Закона за закрила на детето #родители #протест #София #Могилино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници