Проливни дъждове в 18 области на страната днес

Проливни дъждове в 18 области на страната днес
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жълт код е обявен за 10 март в 18 области на страната заради очаквани интензивни валежи от дъжд.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, София град, София област, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Смолянска, Кърджалийска и Хасковска. В тези области сумарните количества валежи за денонощието се очаква да бъдат предимно между 15 и 20 л/кв.м.

За останалите 10 области в Източна България е обявен зелен код. Времето ще се задържи облачно, с валежи от дъжд, значителни в Западна и Централна България. Вятърът ще е слаб до умерен от изток – североизток.

Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, а максималните между 7° и 12°, уточниха от НИМХ. Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали сняг, под 1200 метра – дъжд. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, а на 2000 метра около минус 2°.

По Черноморието ще е облачно, със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 9° до 12°.


#време #дъжд #облаци #превалявания #Черноморие #вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници