Борисов нареди на ГЕРБ да не участват в избора на нов състав на КЗК

Борисов нареди на ГЕРБ да не участват в избора на нов състав на КЗК
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е възложил на ГЕРБ да не участват в избора на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията и ако искат да прекратят процедурата, съобщава БНТ. По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев потвърди, че неговата партия, както и гражданската квота в Реформаторския блок няма да участват със свои номинации.

От ГЕРБ са предложили две кандидатури, едната от тях - на Росен Желязков за председател на КЗК. Депутати от Реформаторския блок също предлагат свой кандидат. Номинациите са общо 11.

Според Радан Кънев в момента са налице и разпределение по партийни квоти, и разпределение по корпоративни влияния. "Ние сме принципни противници на това КЗК да се занимава с обществени поръчки, а с новоприетия закон за обществени поръчки, който никой от РБ не подкрепи, той мина с гласовете на ГЕРБ, ДПС и АБВ, се дават допълнителни правомощия за председателя на КЗК и той се превръща във властелин за обществените поръчки", заяви лидерът на ДСБ.

На това премиерът отговори, че се води "много долна политика". "И затова няма да им дам възможност да си градят политическите стратегии на анти-ГЕРБ и на нашето желание да има една стабилност и добре работеща държава. Това, че се мъчим да постигнем някакъв консенсус да се избере нов състав на КЗК, на нас ни казват предварително, че каквото и да изберем, то е мафия. Що за глупост?", коментира Борисов.

Премиерът добави още:"Затова ГЕРБ да намерят начин - ако искат да прекратят процедурата, ако искат да не участват, да намерят законов начин, но аз повече няма да дам да се упражняват върху нас и да се правят на морално чисти, защото не са".

#Борисов #Радан Кънев #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници