ОИСР понижи прогнозата за световната икономика

ОИСР понижи прогнозата за световната икономика
sxc.hu
A A+ A++ A

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) понижи прогнозата си за растежа на световната икономика до 3 процента през 2016 година.

Организацията предупреждава за рискове от финансова криза, за политически рискове, най-вече в Европа, и призовава за по-добра координация на политиката на отделните страни за съживяване, предаде АФП, цитирана от БТА.

ОИСР констатира "общо" забавяне на икономиката и изразява разочарование от спада на темпа на нововъзникващите пазарни икономики, от скромното съживяване на напредналите икономики.

ОИСР обръща внимание на "значителните рискове за финансова нестабилност" и апелира за съживяване на световното търсене.

През ноември миналата година ОИСР предвиждаше световен икономически растеж от 3,3 на сто, което вече бе понижение с 0,3 на сто спрямо предходната предварителна оценка.

Също като Международния валутен фонд, който преразгледа към спад цифрите си през януари, ОИСР, чиято централа се намира в Париж, посочва като причина за новите си понижени данни разочароващите показатели напоследък за световния растеж.

ОИСР се опасява от последиците от спада на котировките на петрола и суровините, както и от забавения темп на китайската икономика.

 

#ОИСР #растеж на икономиката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници