Обединените арабски емирства вече ще имат везир на щастието

Обединените арабски емирства вече ще имат везир на щастието
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Обединените арабски емирства (ОАЕ) - богатата на петрол федерация в Персийския залив, обединяваща 7 емирства, вече могат да се похвалят с министър на щастието, министър на толерантността и министър на младежта. Всички те са жени, а най-младата е само на 22 години, предаде БТА, като цитира "Франс прес".

Шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, който е и суверен на емирството Дубай, обяви новия състав на кабинета в профила си в "Туитър".

Този ход очевидно иска да покаже, че правителството няма да се ограничава само с предоставяне на базисни услуги на гражданите си, коментира "Ройтерс".

"Щастието не е само благопожелание, отправяно в нашата страна. У нас за постигане на щастието ще има планове, проекти, програми и индикатори. Всичко това ще бъде част от работата на всички наши министерства", написа още шейхът.

Шейха Лубна ал Касими, която е бивш министър на международното сътрудничество и развитието, става министър на толерантността. Постът държавен министър на щастието ще се заема от Ухуд ал Руми. Досега Ал Руми беше директор на канцеларията на министерския съвет.

Държавна министърка на младежта става Шема ал Мазруи, току-що дипломирала се от западен университет студентка, която е само на 22 години.

Общо осем нови министри влизат в правителството, от които пет са жени. Средната възраст на всичките 29 министри в новото правителство на ОАЕ е 38 години, посочва "Франс прес".

ОАЕ има един от най-високите брутни вътрешни продукти на човек от населението в арабския свят, припомня "Ройтерс" в информация за промените в правителството.

Федерацията на емирствата е смятана за убежище на стабилността в региона, обхванат от смут. В ОАЕ дисидентството почти не се толерира, а предаността на населението към управниците е голяма.

 

#ОАЕ #министерство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници