Херман ван Ромпой хареса новото метро в София

Херман ван Ромпой хареса новото метро в София
Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой присъства на откриването на новоизградения участък от столичното метро „Младост 1“ – „Младост 3“ – „Цариградско шосе“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой присъства на откриването на новоизградения участък от столичното метро „Младост 1“ – „Младост 3“ – „Цариградско шосе“.

Ромпой, който е на посещение у нас, присъства на откриването на новоизградения участък от метрото заедно с премиера Бойко Борисов, регионалния министър Лиляна Павлова, министъра на транспорта Ивайло Московски и министъра, отговарящ за усвояването на средствата от ЕС Томислав Дончев.

„Европа е проект на хората. Тя е нещо много повече от икономически проект. Европа е реален проект, който може да направи живота на гражданите много по-удобен и инвестицията в метрото на София е отличен пример за това“, заяви Ромпой, цитиран от БГНЕС.

Ромпой припомни, че повече от 60 млн. евро от Кохезионния фонд на ЕС бяха усвоени по този проект.

„Радвам се, че ЕС допринесе с финансова помощ за този ценен проект“, подчерта той. Ромпой е убеден, че разширението на метрото ще направи жителите на столицата още по-привързани към своя град.

#Томислав Дончев #Министър на транспорта #Ивайло Московски #премиер #Бойко Борисов #метро #председател на Европейския съвет #Херман Ван Ромпой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници