Ситуацията на границата между България и Гърция се успокоява

Ситуацията на границата между България и Гърция се успокоява
A A+ A++ A

Ситуацията на границата между България и Гърция се успокоява. Това съобщи председателя на БЧК Христо Григоров. Според него е нормално шофьорите да недоволстват, заради икономическите загуби, които понасят от престоя си там.

"Ситуацията е чувствително по-спокойна. Вчера голяма част от тежкотоварните автомобили се изтеглиха в двете посоки. Днес също 100-150 камиона преминаха. Шофьорите, които са на границата са се снабдили с храна и вода. Ситуацията не е бедствена. Нещата са под контрол по отношение на хуманитарната страна на проблема. Недопустимо е обаче това, което се случва между две съседни страни от ЕС.

Явно е, че днес има резултат от интервенцията на българското правителство както към гръцкото правителство, така и по линия на ЕС. Вярвам, че нещата ще влезнат в нормален ритъм“, каза Христо Григоров. Той допълни, че подобни блокади са показател за липсата на синхрон между отделните правителства. При необходимост и утре ще бъдат изпратени екипи на БЧК на границата, увери Христо Григоров.

#граница #България #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници