Без Шенген се нарушава възстановяването на Еврозоната

Без Шенген се нарушава възстановяването на Еврозоната
БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия предупреди, че преустановяването на Шенгенския съюз за свободна търговия заради мигрантската криза на континента може да наруши възстановяването на икономиката на Еврозоната.

„По-широко преустановяване на Шенген, както и мерките, които застрашават постиженията на вътрешния пазар, могат потенциално да имат разрушително влияние върху икономическия растеж“, посочиха от Европейската комисия в своята зимна икономическа прогноза, цитирана от "Франс прес" и БГНЕС.
 
Миграционната криза, в рамките на която повече от 1 млн. души пристигнаха на европейския континент миналата година, представлява „значително политическо предизвикателство“, което лесно може да подкопае растежа, ако не бъде решено правилно, посочват още от ЕК.
 
Брюксел предупреди за възможността от двугодишно връщане на граничния контрол в Шенгенското пространство, което ефективно ще преустанови свободното движение в зоната. Причина за това може да стане неуспехът на Гърция да подсигури охраната на своите граници заради кризата.

#Европейска комисия #Шенгенска зона #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници