Температурни рекорди бяха отчетени и днес

Температурни рекорди бяха отчетени и днес
A A+ A++ A

Велико Търново подобри температурния рекорд за днешния ден. Там температурите достигнаха до рекордните 24.2 градуса. В Ловеч също е било изключително топло - 23.6 градуса. Дори в традиционно студените части по Северното Черноморие е било сравнително топло времето, като на нос Калиакра са отчетени 13 градуса. В Бургас пък е било точно 20 градуса, в Ахтопол 19. Над 20 градуса е била температурата още в Сандански, Благоевград, Шумен, Враца, Добрич, Видин, съобщиха от НИМХ.

По-рано днес в 14 ч. температурите в страната бяха между 11 и 21 градуса. Най-студено беше по планините, но и по Черноморието бяха по-ниски температурите от тези във вътрешността на страната. На нос Шабла бяха измерени 10 градуса в 14 ч. следобед, в Ахтопол температурата беше 11 градуса, 13-14 градуса беше в Гоце Делчев, Пловдив, Карнобат, нос Емине. Най-топло беше в Западна и Северна България. 21 градуса в 14 ч. показваха термометрите във Велико Търново, Шумен, Благоевград и Видин. В София температурата в 14 ч. беше 16 градуса. В София температурата днес е била 18.8 градуса. Много от хората предпочетоха да изкарат следобеда в парка пред Народния театър. Иванела, например, обича да се разхожда из града, дори и да не е хубаво времето.

"Сега се възползваме, защото е учудващо топло”, обясни младото момиче. В парка имаше освен традиционните посетители, които обичат да играят шах, също и такива, които играят карти, много майки с деца и хора, които просто са решили да съберат малко слънчеви лъчи в необичайно топлия зимен ден. Ива Тодорова и дъщеря й Цвети също бяха сред посетителите на парка. Двете бяха излезли точно заради топлия слънчев ден. В такива топли дни Ива и семейството й предпочитат да ходят на Витоша, но това става основно в събота или неделя. Това и правят, стига да не вали дъжд. “Тук в града, зимата не е много приятно, когато е студено”, посочи тя.

"Топлото време ни изкара навън”, разказа и млада майка с момченцето си. “В студа не става за игра навън”. През топлите дни тя обича да излиза извън София, но когато няма възможност за това и харесва да бъде и в столичните паркове, градинки и площадки, където на децата им е забавно. “Използваме всяка възможност да сме навън”. Утре ни очаква съществена промяна на времето. Преди обяд ще се усили вятърът и от северозапад ще започне да нахлува студен въздух. Ще започнат и валежи от дъжд в Западна България, които вечерта ще преминат в сняг по високите полета и части от Северна България.

 

#температура #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници