Километрични опашки по границата с Гърция заради протеста на фермерите

Километрични опашки по границата с Гърция заради протеста на фермерите
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Километрични опашки се извиха по граничните пунктове на границата ни с Гърция, блокирани от протеста на гръцките фермери. Днес фермерите блокираха работата и на граничния пункт Маказа, след като повече от десет дни създават проблеми на преминаващите през Кулата-Промахон и Елинден-Ексохи.

15 км е опашката от ТИР-ове от българската страна, чакащите камиони достигат от Кулата до Дамяница. Товарните автомобили не се пропускат през граничния пункт от вчера по обяд, съобщи БГНЕС. Сходна е ситуацията и от гръцката страна, където български шофьори сигнализираха, че втори ден стоят на 10 километра преди границата, бедстват без храна и вода, и поискаха намесата на Външно министерство за изпращане на нота до гръцката страна заради блокадите.

Шофьорите се оплакват, че няма кой да им помогне. Те алармираха и медиите, тъй като не получават отговор на молбите към официалните власти.

Междувременно от пресцентъра на МВР съобщиха: През ГКПП-Илинден няма да бъдат пропускани превозни средства в интервалите 10.00 - 15.00 часа и 17.00 - 22.30 часа. Остава ограничението за преминаване на товарни автомобили през ГКПП Кулата-Промахон в двете посоки. От 16.30 часа вчера леките коли и автобусите преминават през КГПП–Кулата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници