Херман Ван Ромпой пристига в България

Херман Ван Ромпой пристига в България
Европейският съвет е най-висшият орган за вземане на решения в ЕС и се състои от държавните ръководители на страните – членки на ЕС. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с председателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, съобщиха от правителствената информационна служба.

В сряда на еднодневно посещение в страната пристига председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой.

На визитата с негово участие и в присъствието на министър-председателя ще бъде открит новоизграденият участък „ж.к. Младост І – ж.к. Младост ІІІ – бул. Цариградско шосе” от софийското метро.

Трасето е с обща дължина 2.25 км и включва 2 метростанции и буферен паркинг с 1300 паркоместа.

На откриването ще присъстват също министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, кметът на София Йорданка Фандъкова, директорът на „Метрополитен” Стоян Братоев, депутати и представители на ЕК.

По-късно през деня Борисов и Ромпой ще проведат среща „на четири очи” в Министерски съвет. След разговорите двамата ще дадат пресконференция.

#Бойко Борисов #премиер #Херман Ван Ромпой #Европейския съвет #председател на Европейския съвет #министър-председател #метро #Цариградско шосе #Йорданка Фандъкова #кмет #Ивайло Московски #Стоян Братоев #Метрополитен #ЕК #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"