Жена съди Националната здравноосигурителна каса

Жена съди Националната здравноосигурителна каса
A A+ A++ A

Старозагорката Моника Михайлова, която се нуждаеше спешно от средства за операция на гръбнака, води съдебно дело срещу Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Днес по него заседава административният съд в Стара Загора, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Жената, за лечението на която се обединиха много хора от цялата страна и успяха да съберат средства за операция в Кипър, е твърдо решена да търси правата си. Жaлбата на 32-годишната Моника до Административен съд Стара Загора е срещу мълчалив отказ на НЗОК.

Дълго време очаква отговор от Комисията за лечение в друга страна на Европейския съюз към НЗОК дали ще покрие част от стойността на операцията. Моника страда от рядкото заболяване кисти на Таров и трябва да бъде оперирана. От американска клиника в Кипър, правят жест и се съгласяват на разсрочено плащане. Операцията е минала и Моника се чувства добре. Цялата сума е 40 хиляди евро, остават за плащане още около 12 500. Решение от Комисията за лечение в чужбина към НЗОК дали да отпуснат средства за лечението обаче все още няма.

От ТЕЛК все още не са я извикали за освидетелстване, а без тяхното решение болничните й са спрени. Моника е категорична, че ще търси правата си. Административният съд трябва да се произнесе в едномесечен срок.

 

#НЗОК #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници