МВР очаква координирани погроми в София, Варна и Пловдив

МВР очаква координирани погроми в София, Варна и Пловдив
Снимка: архив
A A+ A++ A

Платени агитки готвят погром пред парламента е един от сигналите, заради който утре жандармерия ще пази сградите на властта. По информация от специалните служби в социалните мрежи и в обичайния резерв за вдигане на градуса - футболните агитки, върви подготовка за координирани атаки.

Според предварителната информация безредиците щяло да има по едно и също време в София, Варна и Пловдив.

Националният протест от 15 до 18 часа пред парламента е организиран от Българския национален съюз на Боян Расате. Броят на активистите е 1500-2000 души. До тях обаче достигнали сведения, че ще има провокатори.

Футболни агитки - от София и от провинцията, са били оферирани да участват в безредици в четвъртък пред сградата на Народното събрание, твърди пред в. “24 часа” главен комисар Христо Терзийски, директор на националната полиция.

Проверка на групи във фейсбук потвърдила опасенията на националистите, че ще има опити за предизвикване на безредици, обясни Терзийски. Допълнително била получена и информация за парично стимулиране на футболните агитки. Според информация от специалните служби ставало въпрос за бизнесмени, които имат връзки с футболни клубове и техните агитки. 

Репортерски проверки в клубовете на фен крупите обаче не потвърждават тази информация.

#агитки #Парламент #Боян Расате

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници