Премиерът на Бавария заплаши Меркел със съд

Премиерът на Бавария заплаши Меркел със съд
A A+ A++ A

Премиерът на Бавария Хорст Зеехофер заплаши канцлера Ангела Меркел и правителството в Берлин със съд, ако до петък не вземе решение как да ограничи потока от бежанци.

Това е трети ултиматум на Зеехофер към канцлера, като този път срокът е само от два дни. В писмото си премиерът на Бавария Хорст Зеехофер настоява оглавяваното от нея правителство незабавно да вземе мерки за спиране на мигрантския поток и заплашва със съд, ако това не бъде изпълнено.

Отговорът какви ще са конкретните мерки трябва да се даде в петък. Той предлага на правителството да открие по границата с Австрия центрове, които на място да решават дали кандидатите за бежански статут отговарят на условията или не.

Писмото предизвика сериозни трусове в управляващата коалиция. Коалиционинят партньор на Меркел - Социалдемократическата партия, дори заплаши, че ще излезе от управлението, ако малкият ХСС продължава да отправя публични заплахи към Меркел.

В една коалиция не се заплашва, а се говори. Ние сме на власт, за да решаваме проблемите, заяви остро лидерът на парламентарната фракция на социалдемократите Томас Оперман.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите