120 хил. лв. дадоха за осветление на рискови места след убийството на Вероника

120 хил. лв. дадоха за осветление на рискови места след убийството на Вероника
A A+ A++ A

Почти година след убийството на студентката Вероника Здравкова на неосветена пешеходна пътека в района на железопътната гара във Велико Търново градската управа пуска осветление и камери на около дузина рискови места.

С цел да се предотвратят криминални престъпления и пътно-транспортни произшествия за ремонти и ново улично осветление са употребени над 120 хиляди лева, съобщи БНР.

Анализ на рисковите градски зони беше направен след протестите, предизвикани от нелепата смърт на момичето. С помощта на спонсори общината веднага изгради осветление в участъка на престъплението. След това със средства от общинския бюджет беше ремонтирано и изградено ново осветление в районите на Ректората на Великотърновския университет, на Националния военен университет, в промишлената зона и край училища.

Осветени бяха опасни пешеходни пътеки и подлези. Завършва и изпълнението на проект за градско видеонаблюдение. Вече са доставени 36 охранителни камери, които са монтирани на входовете и изходите на Велико Търново, натоварените кръстовища и около знакови за старата българска столица обекти.

#Вероника Здравкова #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници